Головна » 2016 » Березень » 2 » КОНКУРС «ТАВРІЙСЬКА КРАСУНЯ»
16:02
КОНКУРС «ТАВРІЙСЬКА КРАСУНЯ»

    

 

Кажуть хлопці, що  сама я наче квіточка, 

 що пливуть мої слова як та річечка,

що душа моя співає мов сопілочка

а я просто українка, україночка

       

         Коли настає весна і на вулицях з’являються перші весняні квіти, в кожному домі, в селі, в місті, в країні  відзначається свято – Міжнародний  день 8 Березня.   Прекрасним і ніжним словом Берегиня назвали наші пращури жінку. У цьому слові влучно відбилося її божественне призначення,  найперша і найголовніша суть. Від матері до доньки передається родовідна  пам’ять народу,історія, культура.

     З метою розвитку творчих здібностей учнів, виховання  любові до рідного краю           01 березня 2016 року  проведено  конкурс «Таврійська красуня», присвячений Міжнародному Жіночому  Дню. В   ньому   взяли  участь  дівчатка 9-10 класів  загальноосвітніх навчальних закладів району: Лацко Діана з Дружбівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Кодиця Юлія з Воскресенської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Дмитровська Ліана з Трохимівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Васильєва Юлія з Шотівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Баклажова Дарія з Новодмитрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Ігітян Карина з Блашодатненської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Хасанова Басіна з Іванівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, Зуб Анастасія з Фрунзенської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Іляшенко Олена з Іванівської гімназії  та Попова Анна з Нововасилівського НВК.

     Конкурсантки  взяли  участь  у  конкурсах: «Добрий день» - візитка учасниці, де кожна з конкурсанток коротенько розповіла про себе, конкурси «Історія України – наша історія», «Літературна спадщина», «Народні свята та обряди»,  «Традиційний одяг та побут українців» показали , наскільки дівчатка знають історію своєї країни,  культурну  спадщину. 

    На конкурс «А я гарна господиня»  кожна з дівчаток готувала домашнє завдання – страву української кухні. Чого тільки не було на столі! І голубці, і  деруни, і вареники з шкварками  і без, і пироги, і пампушки,   і навіть українські домашні ковбаси!

      Останній конкурс - артистичний, який показав наскільки талановита і небайдужа до всього, що відбувається в країні наша молодь. В рамках цього конкурсу звучали власні вірші про останні історичні події  в Україні, уривки з  творів безсмертного Кобзаря, українські пісні.  Нікого не залишив байдужим вірш, про неоголошену війну на сході, який представила автор Кодиця Юлія. Він проник в серце кожного   і з великою  вдячністю і повагою до  захисників  всі присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

 

     Журі  не просто було визначити кращих але після довгих дискусій  переможцями  визнано Ілляшенко Олену(Іванівська гімназія) та Васильєву Юлію (Шотівська ЗОШ І-ІІІ ступенів), які посіли І місце, ІІ місце посіла учениця Трохимівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Дмитровська Ліана, ІІІ місце – Кодиця Юлія з Воскресенскьої ЗОШ І-ІІІ ступенів та  Попова Анна з  Нововасилівського НВК. Всі переможці ногороджені грамотами  КЗ «Іванівський Центр дитячої творчості»

 

 

                                                                  

Переглядів: 489 | Додав: cdt | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0