Головна » 2016 » Квітень » 18 » Відбувся І (районний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)
16:28
Відбувся І (районний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Відомо, що за Козацької доби державотворчі процеси на українських землях були  найпослідовнішими і дали світові перші зразки демократичного устрою суспільства, а на історичну арену вийшла велика кількість видатних державних діячів, організаторів військової справи, подвижників української духовності, які сповідували кращі принципи  європейського лицарства та глибоко шанували українські народні традиції і звичаї.  

15  квітня 2016 року  комунальним закладом  «Іванівський Центр дитячої  творчості» на базі Іванівської гімназії  проведено І (районний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), яка є важливою складовою системи патріотичного виховання, що формується в українському суспільстві. На гру були запрошені бійці військової бригади, що тимчасово дислокується на території району, та голова районної спілки ветеранів АТО Карнаух Віктор Володимирович.  Учасниками гри стали Іванівська гімназія, Нововасилівський НВК та 10 загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів (Воскресенська, Новодмитрівська, Трохимівська, Агайманська, Першотравнева, Шотівська, Новосеменівська, Іванівська № 2, Благодатненська, Любимівська). 

90 сильних, витривалих та відважних юнаків та дівчат вирішили випробувати себе як у інтелектуальних, так і в спортивних конкурсах. Змагання розпочалися конкурсом строю і пісні «Впоряд». Команди продемонстрували свої знання і вміння із стройової підготовки  та знання маршових патріотичних пісень на тематику козацтва. Інтелектуальний конкурс «Відун» показав, що діти дуже гарно знають історію України. У конкурсі «Рятівник» всі команди отримали відмінний результат, тому що швидко і вправно вміють надати першу долікарську допомогу. Цікавим виявився наступний туристичний етап гри «Штурм», де команди змагалися у подоланні уявних перешкод різними способами, транспортуванні постраждалого. Одним із конкурсів був конкурс «Влучний стрілець», в якому учасники гри вдосконалювали навички стрільби. Змагання між командами були напруженими, але цікавими та змістовними. І кожен із учасників мріяв про перемогу. За підсумками суддівської колегії  переможцями стали: рій  «Гайдамаки» Іванівської гімназії (І місце), рій імені Богдана Хмельницького Любимівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (ІІ місце), рій «Трохимівський» Трохимівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, рій «Атака» Воскресенської ЗОШ І-ІІІ ступенів, рій «Богунівці»  Новодмитрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів  (ІІІ місце).  Рій «Гайдамаки» Іванівської гімназії буде захищати честь Іванівського району в ІІ (обласному) етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), який буде проходити  у місті Херсоні. Вітаємо переможців. 

Переглядів: 429 | Додав: cdt | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0