Головна » 2017 » Квітень » 4 » Сміється писанка
17:00
Сміється писанка

З метою пропаганди та популяризації декоративно-ужиткового мистецтва, розвитку і поширенню українського писанкарства, як художнього явища і культурного феномену, активності учнів у відродженні народних ремесел, традицій та обрядів; виховання у дітей поваги до національної культури та історії нашого народу; популяризації Великодніх звичаїв та традицій; формування духовних, громадянських якостей та поважного ставлення до національної культурної спадщини українського народу, протягом  березня 2017 року проведено  районний етап Всеукраїнської виставки-конкурсу «Сміється писанка  у всій красі. В зазначеному заході взяли участь учні з  11 загальноосвітніх навчальних закладів та вихованці комунального закладу «Іванівський центр дитячої творчості».  

       На розгляд журі подано  42   роботи за номінаціями:  «Традиційна писанка», «Сучасна писанка», «Великодній сувенір», «Великодня композиція», «Великодній малюнок», «Великодня вишивка».

         Найбільшу кількість  творчих робіт представлено в номінації «Сучасна писанка» (11 творчих робіт), «Великодній сувенір» (8 творчих робіт), «Великодня композиція» (8 творчих робіт), «Традиційна писанка» (8 творчих робіт). В номінації «Великодня вишивка»  подано лише 1 роботу. Поробки були зроблені різними техніками: квілінг, оригамі, розпис, плетіннч стрічками, м’яка іграшка, прикрашення бісером та паєтками.

        Активну участь в конкурсі взяли учні Воскресенської, Дружбівської загальноосвітніх шкіл (надано по 6 творчих робіт), Іванівської гімназії (5 робіт).    Роботи переможців районного етапу  Всеукраїнської виставки-конкурсу «Сміється писанка у всій красі» надіслані до Херсонського державного будинку художньої творчості для участі  в обласному етапі.

Переглядів: 557 | Додав: cdt | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0