Головна » 2018 » Січень » 23 » ІВАНІВЦІ НА ХХІ ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ ФЕСТИВАЛІ-КОНКУРСІ ЕСТРАДНОЇ ПІСНІ «РІЗДВЯНА ЗІРОНЬКА 2018» У МІСТІ МУКАЧЕВЕ
12:38
ІВАНІВЦІ НА ХХІ ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ ФЕСТИВАЛІ-КОНКУРСІ ЕСТРАДНОЇ ПІСНІ «РІЗДВЯНА ЗІРОНЬКА 2018» У МІСТІ МУКАЧЕВЕ

Закарпаття… Благодатний край «зеленого золота» - лісів, садів, виноградників, мальовничих гір і полонин, багатих цілющими мінеральними джерелами. Край прозорого повітря та казкових краєвидів, який увібрав у себе набутки культур різних народів. Ця Срібна земля славиться не тільки хлібом і виноградною лозою, а й творчими, співочими людьми. Тут зустрілися народи, поєдналися природні скарби, народилася неосяжна краса.

        Мукачево – мальовнича перлина Закарпаття. Це старовинне місто над Латорицею славиться своєю історією. Тому промениста Різдвяна зоря вже 21 рік, поспіль скликає в Мукачево талановиту юнь з усієї України. «Різдвяна зіронька» за період свого існування лунала тисячами талановитих голосів. Учасники мають можливість показати свою вокальну майстерність, набратися досвіду та відчути музичне звучання Закарпаття. Для багатьох учасників минулих років фестиваль став поштовхом до підкорення професійної сцени.

         Учасниками конкурсу є діти та молодь від 6 до 21 року, які представляли пісенну палітру України: Хмельницького, Луцька, Краматорська, Миколаєва, Дунаївців, Херсона, Нетішина, Сум, Берислава, Селидова, Кропивницького, Ужгорода, Мукачева, Берегова, Рахова, Хуста, Чопа, Хмельницької, Донецької, Волинської, Кіровоградської, Херсонської області.

      Оцінювало конкурс серйозне та компетентне журі у складі: Мирослави Качур – завідувача кафедри співу, диригування та музично-теоретичних дисциплін Мукачівського державного університету, доцент, кандидат педагогічних наук.; Олександр Садварій – заслужений артист України, соліст обласної філармонії; Яна Садварій – автор-пісняр, солістка Закарпатської обласної філармонії; Віктор Янцо – український композитор і музикант, лідер рок-гурту «Rock-H”; Василина Голянич-солістка Заслуженого академічного Закарпатського народного хору, лауреат Всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

       За сприяння та підтримки селищного голови Віктора Олексійовича Дебелого у фестивалі-конкурсі «Різдвяна зіронька 2018» взяли участь і вихованці комунального закладу «Іванівський Центр дитячої творчості» Артеменко Аліна  з піснями «Україна колядує», «Україна-це ти» та Рогожнікова Марина з піснями «Новий рік», «Кукушка» (керівник Дереза Галина Миколаївна). Дівчатка достойно виступили на великій сцені Мукачівського Центру дитячої та юнацької творчості.

      Рішенням журі ХХІ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу естрадної пісні «Різдвяна зіронька 2018» Рогожнікова Марина та Артеменко Аліна нагороджені дипломами лауреатів Міністерства освіти і науки України, українського державного центру позашкільної освіти.

         Нехай Різдвяна зоря Божої благодаті світить над чистим світлом людських чеснот та цінностей і освічує дорогу обдарованим дітям та молоді до мистецького небосхилу. Хай фестивальна зоря розбудить приспані мрії, а музика і пісня додає душевного тепла та подарує надію і віру.

          Щиро дякуємо селищному голові Дебелому Віктору Олексійовичу, батькам учасниць, односельцям за підтримку та матеріальну допомогу.

Переглядів: 404 | Додав: ivanivka_cdt | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0