Головна » 2017 » Вересень » 18 » Cемінар педагогів–організаторів «Волонтерство. Волонтерський рух у школі»
09:33
Cемінар педагогів–організаторів «Волонтерство. Волонтерський рух у школі»

12 вересня 2017 року на базі Іванівської гімназії комунальним закладом «Іванівський Центр дитячої творчості» проведено семінар педагогів –організаторів «Волонтерство. Волонтерський рух у школі». Тема  семінару обрана не випадково. У наш час, коли країна ослаблена неоголошеною війною, коли в жахливому стані екологія, коли серця людей очерствіли до беззахисних тварин, допомога потрібна як повітря тим, хто її потребує. Дорослі хочуть бачити підлітків добрими, чуйними, душевними людьми. Але ці якості не виникають самі по собі. Їх необхідно формувати і безкорисливості. розвивати.  Мета семінару – обмін досвідом роботи з волонтерства, визначення пріоритетних напрямів роботи, пошук шляхів взаємодії закладів освіти та громадських організаційу питаннях волонтерства, обмін досвідом роботи.

В ході семінару  присутні познайомилися з історією виникнення волонтерства  у світі  та  в Україні, переглянули документальні фільми про волонтерів України. Педагог-організатор Любимівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Бардадим Н.М  детально охарактеризувала види та форми волонтерської діяльності, використовуючи приклади з досвіду роботи, Соколенко С.В., з Агайманської ЗОШ І-ІІІ ступнеів презентувала шкільний волонтерський  загін  «Грані добра».

В практичній частині семінару учасники працювали в групах над створенням проекту «Волонтерський рух у школі». На самкінець, підводячи підсумки, було створено колективний портрет волонтера ХХІ століття.

Переглядів: 367 | Додав: ivanivka_cdt | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0